TOP

Zonnige periode

Zonnige periode

Nu de dagen beginnen te lengen en de vogeltjes er weer vrolijk op los fluiten, kan het voorjaar wat mij betreft beginnen. Maar helaas. Maart roert nog te veel zijn regenachtige staart en ik bereid me voor op april, die doet wat ie wil. Voorlopig zit er niks anders op dan terug te kijken naar foto’s op mijn instagram van ons in zonnige maanden. Samen met mijn man backpackend door Costa Rica, liggend op een strandbedje met de kinderen in Port de Sóller Mallorca. Dolce far niente!

Vreemde gewaarwording
Scrollend door mijn profiel kom ik ook foto’s tegen van de carnavalsvakantie vorig jaar. De kinderen op de ski’s. Een strakblauwe lucht boven hun hoofden met de weerkaatsing van de zon in hun skibrillen. Ik hoor het ze nog vragen: “Mogen we alsjeblieft de handschoenen uit? Het is veel te warm.” Een vreemde gewaarwording, skiën bij een temperatuur van plus tien graden. Toch bleven de handschoenen aan. Wel mochten ze zich ontdoen van een laagje kleding. Onder het motto beter te warm aangekleed dan te koud. Inmiddels zijn we alweer een jaar verder en hebben we ook de afgelopen carnavalsvakantie skiënd doorgebracht. Opnieuw een stralend zonnetje boven onze hoofden.

Dik verdiend
De kinderen skieden er op los. Alsof ze een jaar lang niks anders gedaan hadden. Mijn man voorop, de kinderen tussen ons in en ik er achteraan. Met zijn vieren legden we de nodige kilometers op de latten af. We moedigden de meiden aan mee te doen aan een skiwedstrijd. Daarbij behaalden ze een dik verdiende tweede plaats. Apetrots! In de middag genoten we van de door ons zelf gesmeerde broodjes in de buitenlucht, onder een strakblauwe hemel. Vergezeld van warme chocomel met slagroom als grote favoriet bij de meiden. Bij thuiskomst waren het onze bruine gezichten die de goede weersomstandigheden verraadden.

Schijn bedriegt
Trots werd de gewonnen beker getoond aan iedereen die bij ons over de vloer kwam. Tot aan het moment van de wekelijkse wissel. Nu staan de twee pronkende bekers er verlaten bij. Maar schijn bedriegt, want ze doen mij herinneren aan een mooie zonnige periode in de wintermaand februari. Daar kan geen foto van de zomer op mijn instagramprofiel van lang vervlogen tijden tegenop!