TOP

Zonder jou is het niet mogelijk

Zonder jou is het niet mogelijk

Marissa Reubsaet (32)  woont samen haar grote liefde Ruud (33) en zijn zoon Lucas (7) in het Belgische dorpje Hechtel. Marissa heeft een (ortho)pedagogische en didactische achtergrond en combineert dit nu in een onderwijskundige functie. Op deze manier wenst ze bij te dragen aan de ontwikkeling van de mensen van de toekomst!

“Ik heb mijn lief leren kennen op een manier waarvan ik nooit had gedacht dat het tot liefde kon leiden… Tinder. Tot nu toe geen ‘Tinderella’, maar toch echt een ‘Cinderella-verhaal’ ;). Toen hij me vertelde dat hij een zoon had uit een eerdere relatie was dat uiteraard wel even slikken. Toch heeft me dat geen seconde doen twijfelen. Ik denk maar zo; als je voelt dat het goed zit, dan kan daar eigenlijk niks meer tussen komen.”

“Ik heb zelf geen kinderen, maar we praten wel over een eventuele gezamenlijke kinderwens. Nu genieten we vooral van het leven wat we nu hebben. Hoe het verder gaat zal de toekomst uitwijzen.”

Rustgevender
“Ik ben al vrij snel bij Ruud gaan wonen. Aangezien we een behoorlijk stuk uit elkaar woonden, moesten we steeds op en neer reizen om bij elkaar te kunnen zijn. Uiteindelijk was samenwonen veel rustgevender. Vanwege de zoon van Ruud, hebben we ervoor gekozen om in zijn woonplaats te wonen. In het begin was het echt passen en meten. Van de een op de andere dag moesten we ons allemaal aanpassen aan een nieuwe situatie. Voor mij tevens aan andere omgeving, andere personen en andere schema’s. Uiteindelijk hebben we onze draai gevonden.”

“Ik zie het als een voorrecht om, op deze manier, betrokken te zijn bij het opgroeien van een kind. Een stukje onvoorwaardelijkheid meegeven aan iemand die ik enkele jaren geleden nog niet eens kende vind ik enorm bijzonder.”

Zien
“De weekverdeling (co-ouderschap) met de ex gaat met ups en downs. Persoonlijk vind ik dat jammer. Ik hoop dat, ook al zijn we het (lang) niet altijd met elkaar eens, we wel elkaars waarde blijven zien. Dat we elkaar blijven respecteren voor de persoon die we zijn en er vooral onvoorwaardelijk voor Lucas (7) zijn.  Voor Lucas is en blijft het wennen, wanneer hij moet wisselen van ouder. Buiten dat is hij heel flexibel en open; wat maakt dat het allemaal vrij gemakkelijk verloopt.”

Energie
“Als ik nu terugkijk denk ik niet dat ik veel anders zou doen. Het enige is wellicht de manier waarop we met zijn ex zijn omgegaan. Dit heeft tot nu toe veel te veel energie van ons gevraagd en dat was achteraf wellicht helemaal niet nodig.”

Praat
“Als ik Tips mag geven aan beginnende plusmama’s, dan is dat: Praat met je partner. Over je gevoelens, je wensen, je dromen, je angsten, over alles… Maak elkaar deelgenoot van wat je denkt, ervaart en voelt. Anders wordt het bijzonder moeilijk om elkaar te begrijpen. En dit laatste is voor mij onlosmakelijk verbonden met het volgende: Probeer altijd vanuit verschillende perspectieven naar de situatie te kijken. Door emoties kan dit soms erg moeilijk zijn, maar wees reëel en denk eraan dat iedereen zijn uiterste best doet om er iets van te maken. Personen die niet direct in jouw gezin betrokken zijn, kunnen misschien een klankbord voor jou vormen, maar laat het ook niet meer zijn dan dat. Jij en je partner bepalen jullie eigen geluk. Dat kan niemand anders.”

Liefde
“Kortom: Besef dat je dit leven maar één keer leidt. Maak keuzes waar je volledig achter staat en die je opnieuw zou maken als je de kans kreeg. Geef elkaar de ruimte wanneer dit nodig is en blijf vooral ook aan jezelf denken. Zonder jou is deze ‘cirkel van liefde’ namelijk helemaal niet mogelijk!”

Liefs Marissa