TOP

Tara van Wijk

Tara van Wijk

Ik ben Tara (29). Samen met mijn vriend woon ik in het mooie Zwolle. Mijn vriend heeft een dochter van 2. Een echte lieverd, die vaak bij ons thuis te vinden is. Naast plusmama werk ik als allround creative designer.

Liefde en geluk
Ik weet hoe het is om deel uit te maken van meerdere huishoudens. Mijn moeder is gescheiden van mijn vader toen ik zes oud was. Ik heb vijf zussen en drie broers. Mijn moeder kreeg na de scheiding met mijn vader een relatie met mijn stiefvader. Met hem kreeg ze mijn halfzus. Mijn stiefvader heeft zelf ook twee kinderen. We zijn allemaal met elkaar opgegroeid en dat maakt dat ik iedereen zie als mijn familie. Zo zijn we ook opgevoed. ‘Liefde en geluk, dat is waar je in het leven voor moet kiezen,’ zegt mijn moeder altijd.

Japan
Als er tijd overblijft doe ik graag schilderen, koken of knutselen. Dit doe ik ook graag met mijn bonusdochter, die hier net als ik zichtbaar van kan genieten. Daarnaast houd ik van avontuur en ben ik graag in het gezelschap van mijn familie. Ik heb in mijn jonge leven twee jaar in China gewoond en de Chinese taal geleerd. Reizen doe ik dan ook heel graag. Ik moet gewoon elk jaar op vakantie. Zo ben ik begin dit jaar naar Japan afgereisd met mijn vriend, waar hij mij ten huwelijk heeft gevraagd.

Illustratie
Vrienden omschrijven mij als een druk persoon, die heel slecht ‘nee’ kan zeggen. Ik ben positief ingesteld en doe niks liever dan zorgen voor anderen. Voor het magazine: HALLO PLUSMAMA, ga ik illustreren. In de eerste editie zie je mijn illustratie waarmee ik hoop over te brengen, hoe ik uitkijk naar het moment als mijn bonusdochter komt. We hebben haar heel graag bij ons. Als ze komt wacht ik haar altijd al bij de voordeur op. Ze is nog heel klein en noemt me vaak ‘Ta,’ in plaats van Tara. Het is een lief en vrolijk kind. Op de illustratie zie je hoe ze vrolijk op me komt afgerend om eens goed geknuffeld te worden. Als zij bij ons is, voelt ons gezin voor mij pas compleet.

Liefs Tara

www.taravanwijk.com