TOP

Sylvian van Elmbt

Sylvian van Elmbt

“Ik ben Sylvian (40). Ik ben opgegroeid met mijn twee broers, die inmiddels ook alweer 36 en 40 jaar zijn. Mijn vader en moeder zijn nog steeds bij elkaar. Met zijn vijven vormden we vroeger een traditioneel gezin. Ik ben opgegroeid in Slenaken. Een dorp in de gemeente Gulpen-Wittem in het zuiden van onze Nederlandse provincie Limburg.”

Geadopteerd
“Mijn broer en ik zijn geadopteerd. Ik ben dan ook niet in Nederland geboren, maar in Taiwan. Daar kan ik me niks meer van herinneren, want ik was pas 5 maanden oud toen ik naar Nederland kwam. Wel heb ik in 2007 een reis naar Taiwan gemaakt en het weeshuis in Taipei bezocht. Mijn jongste broer is biologisch gezien wel van mijn ouders. Mijn moeder is een echte huisvrouw. Ze runt vandaag de dag nog steeds het huishouden en pakt alles grondig aan. Mijn vader was voor zijn pensioen werkzaam als conrector en docent economie en frans aan het Sophianum in Gulpen. Het onderwijs is me dan ook met de paplepel ingegeven. Zelf ben ik werkzaam als docent koken aan de Horeca opleiding van het VISTA College in Heerlen.”

Uit elkaar
“Vijf jaar geleden ben ik met de vader van mijn kinderen uit elkaar gegaan. Ik ben trotste moeder van 2 meiden, Mila en Liu en een jongen, Tijn. De meiden zijn inmiddels 6 en 8 jaar en mijn zoon is 9 jaar. Zelf ben ik op dit moment single. De vader van de kinderen heeft inmiddels een nieuwe relatie en dat maakt dat mijn kinderen te maken hebben met een plusmama en niet alleen dat, ze hebben er ook nog een halfzusje bijgekregen.”

Divers
“Voor de kinderen hebben we co-ouderschap geregeld. Dit betekent dat ik ook genoeg vrije tijd heb om aan mezelf te besteden of aan mijn hobby’s. Ik sport graag en ook koken vind ik heerlijk om te doen. Ik ben als kind opgegroeid met de wetenschap dat sporten gezond is. Zo heb ik altijd veel aan zwemmen, judo, voetballen, paardrijden, skiën en ballet gedaan. Hoe divers wil je het hebben? Lezen en ontwerpen maken voor mijn werk vind ik eveneens heel erg leuk om mee bezig te zijn. Ik kan ook goed op mezelf zijn; een beetje dagdromen, klussen in-en om het huis of lekker uitrusten.”

Vrienden omschrijven mij als: creatief, bezige bij, ondernemend, rustig, innovatief, energiek en motiverend!”

Herkenning
“Als moeder van drie kinderen vind ik het fijn om mijn bijdrage aan het magazine HALLO PLUSMAMA te kunnen leveren. Ik weet zeker dat ik niet de enige ben, die haar kinderen deelt met een plusmama. Uit ervaring weet ik dat dit niet altijd makkelijk is. Met mijn verhalen hoop ik andere vrouwen in vergelijkbare situaties te inspireren of een stuk herkenning te geven.”

Sylvian