TOP

Susanne den Boer

Susanne den Boer


Mijn naam is Susanne den Boer (42). Ik ben trotse moeder van een zoon van 16 jaar. Nadat ik met de vader uit elkaar ging ben ik bijna 8 jaar lang alleenstaande moeder geweest totdat ik 6 jaar geleden mijn huidige man ontmoette. Inmiddels zijn we alweer bijna 2 jaar getrouwd. Mijn man heeft zelf geen kinderen, maar hij heeft van ons wel een liefdevol gezin gemaakt. Niet alleen ik, maar ook mijn zoon is gek op hem, en dit is heel natuurlijk verlopen.


Na mijn studie Rechten, aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam ben ik gaan werken als jurist. Inmiddels heb ik alweer 3 jaar mijn eigen mediationpraktijk in Maassluis. Daarnaast ben ik ook arbeidsrechtjurist.

Nieuwe toekomst
Ik vind mijn werk als mediator erg waardevol, dit omdat ik mensen die uit elkaar gaan op een goede manier wil en kan begeleiden. Ik ben er namelijk van overtuigd dat dit het allerbeste is voor de kinderen. In mijn praktijk, maar ook in mijn directe omgeving, zie ik helaas nog te vaak strijd en emotionele moeheid na een scheiding. Dit bij zowel mannen als vrouwen. Ik zie het dan ook als mijn missie om mensen tijdens hun scheiding te begeleiden en te komen tot goede afspraken, van waaruit verder gebouwd kan worden aan een nieuwe toekomst.

Gratis
Mijn werk is geslaagd als ik mensen op weg kan helpen naar een nieuw en gelukkig leven. Ik vind dit zo belangrijk dat ik gratis online webinars geef. Op deze manier hoop ik mensen inzicht te geven in het scheidingsproces maar ook als een stuk empowerment en om handvatten te bieden, zodat mensen door kunnen gaan naar een nieuw leven. Na een scheiding betekent dit vaak dat er een samengesteld gezin ontstaat. Een goede basis is dan noodzakelijk.

Luisteren
Naast mijn werk wandel ik graag in de natuur. Hier kan ik heerlijk tot rust komen. Ook vind ik ontspanning in de sauna of door te borrelen met vrienden en familie. Mensen die mij goed kennen omschrijven mij als een positief ingesteld persoon, iemand die altijd probeert de dingen vanuit een positieve benadering te bekijken en dat met veel doorzettingsvermogen. Over mezelf kan ik zeggen dat ik goed kan luisteren 😊.

Ja!
Toen Irma mij vroeg of ik mee wilde schrijven aan het magazine: HALLO PLUSMAMA zei ik direct ‘ja!’ Ik wil graag mijn verhaal delen, aangezien ik er van overtuigd ben, dat het heel erg belangrijk is dat je bepaalde situaties goed afsluit om van daaruit weer verder te kunnen. Sommige tips en communicatietechnieken kunnen daarbij heel goed helpen.

Liefdevol voorbeeld
Mijn motto voor ouders en ouders die deel uitmaken van een samengesteld gezin is: “Durf en houd vol!” Je gaat jezelf verrassen en het allermooiste is dat je daardoor een krachtig en liefdevol voorbeeld kunt zijn voor de kinderen. 

Hartelijke Groetjes,
Susanne

SDB Mediation
https://www.sdbmediation.nl/