TOP

Peggy Kruin

Peggy Kruin

Peggy Kruin (50) woont samen met haar man Olaf in Rotterdam. Samen hebben ze 4 kinderen in de leeftijd van 17, 14, 13 en 10 jaar oud. Afhankelijk van de omgangsregeling hebben ze 1, 3, 4 of geen kinderen in huis.

“Ik werk als (Stief)gezinscoach, (familie) mediator, bijzondere Curator in Jeugdzaken en ik stimuleer familiecommunicatie. Daarnaast maak ik zelf deel uit van een samengesteld gezin en kan ik daar dus ook als ervaringsdeskundige over meepraten. Toen we onze gezinnen wilden samenvoegen realiseerden we ons dat dit nog best ingewikkeld kon gaan worden. We hadden namelijk allebei een eigen opvoedstijl toen we elkaar 7 jaar geleden leerden kennen, en dat is iets waar je tijdens het daten niet echt over nadenkt. Je hebt het over van alles, maar vaak niet over de opvoeding van je kinderen, of je eigen opvoedstijl of -doel. Kinderen opvoeden is sowieso al erg ingewikkeld, laat staan in een samengesteld gezin dat zoveel meer dynamiek met zich meebrengt. Als je hier niet over nadenkt of niet bewust mee omgaat kan het erg moeilijk worden. Moeilijker dan het hoeft te zijn. Voor ons betekende dit destijds veel praten, nadenken en sparren. Uiteindelijk heeft dit ertoe geleid dat ik mezelf door het volgen van verschillende opleidingen in deze materie ben gaan verdiepen. Op deze manier hoop ik voor onszelf, maar ook voor andere gezinnen een verschil te kunnen maken.”

Leuke man
“Inmiddels zijn mijn man en ik alweer 7 jaar samen en ik heb ik het geluk dat ik niet alleen een hele leuke man heb, maar ook ontzettend leuke kinderen die het ook onderling goed met elkaar kunnen vinden. Mijn man en ik vinden het heel belangrijk veel met de kinderen te praten over van alles en nog wat. Dat vinden de kinderen soms irritant, maar tegelijkertijd weten ze ook dat alles besproken kan en mag worden. Als samengesteld gezin draai je vaak op heel subtiele nuances, onderbuikgevoelens en non-verbale communicatie. Ik vind dat we daar met zijn allen alert op moeten blijven.”

Aandacht
“De reden dat ik dan ook mee wil werken aan het magazine HALLO PLUSMAMA is dat er meer aandacht gegeven mag worden aan samengestelde gezinnen. Tegenwoordig zijn die er nog wel meer dan het klassieke gezin. Voor vrouwen die deel uitmaken van een samengesteld gezin kan dit heel ingrijpend zijn. Minstens net zo ingrijpend als het krijgen van eigen kinderen, alleen dan met een laagje erbij. Ik vind het dan ook heel fijn dat ik een bijdrage mag leveren aan een verdere bewustwording, verlichting of het delen van kennis via dit magazine.”

Drie slagen in de rondte
“Vrouwen die deel uitmaken van een samengesteld gezin wil ik graag meegeven dat ze vooral dichtbij zichzelf moeten blijven. Als je jezelf bent is dat meer dan prima! Denk daarnaast goed na over wat je doet en communiceer jezelf daarnaast drie slagen in de rondte op een open en eerlijke manier.”

Groetjes Peggy
www.peggykruin.nl