TOP

Niet altijd een sprookje

Niet altijd een sprookje

Mindy (31) leerde haar vriend kennen via Tinder. Ze gaf er de voorkeur aan te daten met een man die geen kinderen had uit een eerdere relatie. Toen ze ontdekte dat haar tinderdate een zoontje had uit een eerdere relatie, maakte haar dat terughoudend. “Ik vond het allemaal maar ingewikkeld en hield lange tijd de boot af. Hij bleef echter volhouden, waardoor het uiteindelijk toch tot een eerste date kwam.”

“De rest is geschiedenis. Mijn vriend heeft een zoon van 6 jaar oud. Toen ik hem leerde kennen was hij 3. Toen ik in mijn omgeving vertelde over mijn vriend reageerde mensen relaxter dan ik verwachtte. Mijn vader zei meteen: “Als jij maar gelukkig bent.” Mijn moeder daarentegen was iets beschermender. “Zou je er wel aan gaan beginnen?,” zei ze: “Je komt nooit op de eerste plaats.” Nadat mijn ouders mijn vriend en zijn zoontje ontmoetten was ze verkocht. Een ander belangrijk persoon voor mij, aan wie ik het vertelde was mijn peettante. Ze is van een andere generatie en daardoor was ik in de veronderstelling dat zij er wel een oordeel over zou hebben, maar daarentegen reageerden ze met een open houding. Mijn vrienden of mensen, die we inmiddels gezamenlijk kennen zagen meteen dat we een match waren en dus reageerden zij enthousiast!”

Co-ouderschap  
“Mijn vriend en ik hebben co-ouderschap. De ene week is zijn zoontje hier van donderdag t/m maandagochtend en de andere week van donderdag t/m zaterdagmiddag. Mijn vriend heeft op dinsdagmiddag ouderverlof.”

Samenwonen
“Inmiddels kennen we elkaar 3 jaar. Na anderhalf jaar zijn we gaan samenwonen. Als het aan mijn vriend had gelegen waren we al veel eerder gaan samenwonen. Zelf kwam ik echter uit een relatie van 9,5 jaar met koophuis en dus wilde ik niet te snel meer gaan samenwonen. Misschien had het achteraf wel sneller gekund, maar het voelde goed toen het zover was. Zijn zoontje vindt het geweldig dat ik samenwoon met zijn papa. We hebben hem altijd zoveel mogelijk betrokken en ook aan hem gevraagd hoe het voor hem is.”

Koffie
“Gelukkig is het contact met de moeder ook goed. We drinken zelfs wel eens een kopje koffie met zijn tweeën. Wat ook wel bijzonder is, is dat ik haar al kende voordat ik mijn vriend leerde kennen. Om het even ingewikkeld te maken; ze is de zus van een vriendin, van een vriendin van mij. Eigenlijk vind ik het wel fijn dat ze geen onbekende is en andersom geldt dat ook. Voor hun zoon is het natuurlijk ook fijn om te zien dat we het allemaal goed met elkaar kunnen vinden. Zo vieren we zijn verjaardag, kinderfeestje en Sinterklaas samen.”

Rol
“Toen ik pas in het leven van de zoon van mijn vriend kwam heb ik me terughoudend opgesteld. Ik bemoeide me niet tot nauwelijks met de opvoedrol. Vandaag de dag is dat anders. Ik ben gegroeid in mijn rol en ook als het om de opvoeding van zijn zoon gaat.  Mijn vriend steunt me hierin en benadrukt ook altijd dat zijn zoon ook naar mij moet luisteren. Ik kan me de eerste keer dat ik met hem alleen was nog goed herinneren, dat vond ik best spannend. Ik was bang dat hij misschien zou veranderen of heel boos zou worden. Tegenwoordig leg ik hem af en toe ook in bed, breng en/of haal hem op van school. Toch liggen de belangrijkste taken en verantwoordelijkheden nog altijd bij papa.” 

Grappig
“In het begin was het zeker niet altijd even makkelijk, maar toen ik mijn vriend in zijn rol van papa zag, werd ik nog verliefder op hem dan ik al was! Hij is echt een goede papa vind ik. Daarnaast is zijn zoon ook een heel lief kind. Dit maakt het wel een stuk makkelijker. De combinatie tussen enerzijds tijd voor elkaar en anderzijds met zijn zoon erbij, vind ik heel fijn. In het begin dacht ik dat het voor de buitenwereld echt wel zichtbaar was, dat ik niet de moeder ben, maar inmiddels is me duidelijk dat buitenstaanders gewoon een gezin zien. Soms vind ik dit nog wel wennen, maar het zorgt ook voor grappige situaties. Minder fijn vind ik het als er discussies/strubbelingen zijn met de ex, want laten we eerlijk zijn: Het is natuurlijk niet altijd een sprookje.” 

Tip: Groepsapp
“Mijn tip aan andere vrouwen, die deel uit gaan maken van een samengesteld gezin? Als het contact het toelaat, is een groepsapp met de biologische moeder echt een uitkomst. Zo is iedereen op de hoogte en betrokken bij wat er speelt. Daarnaast is mijn advies; geef het tijd en blijf jezelf.”

Liefs Mindy