TOP

Liesbeth Kasperink

Liesbeth Kasperink

Liesbeth (42) woont samen met haar vriend Michael in Almere. Om de week zijn de jongens (8) en (4) van Michael er en vormen ze met zijn vieren een samengesteld gezin. In het dagelijks leven is Liesbeth druk met haar eigen bedrijf. Een trainingsbureau waarvoor ze trainingen organiseert over onderwerpen die haar aanspreken. Hiervoor werkt ze samen met trainers die naar de mening van Liesbeth een interessant verhaal te vertellen hebben. “Ik heb het gevoel dat ik zo waarde kan toevoegen en mensen iets kunnen leren.”

Harmonie
Even terug naar haar leven met twee jonge kinderen. “De jongens zijn onbevangen, enthousiast en lief! Hierdoor vormen we met zijn allen een energiek en liefdevol gezin. We maken veel lol samen. We hebben veel liefde en respect voor elkaar. Doordat Michael en ik regelmatig bespreken wat we belangrijk vinden in de opvoeding, werkt ons gezin heel goed en heerst er (meestal) harmonie.”

Eén huis
“En natuurlijk is niet alles rozengeur en maneschijn. Wat ik wel eens lastig vind, is het verdriet bij de kinderen dat ze één van de ouders moeten missen. Kinderen willen uiteindelijk altijd het liefste dat hun ouders bij elkaar zijn. Maar het mooie is dat ze ook wel eens zeggen: waarom gaan we niet gewoon met z’n allen in één huis wonen?”

Verandering
“Ik wil graag meewerken aan het magazine HALLO PLUSMAMA, omdat ik er behoefte aan heb om meer vrouwen te leren kennen die ook deel uitmaken van een samengesteld gezin. Daarnaast vind ik dat de rol van plusmama nog steeds ondergewaardeerd wordt en daar wil ik graag verandering in brengen. Door mijn verhaal, naast dat van andere vrouwen, te delen hoop ik hier aan bij te dragen.”

Bewust
“Mijn tip voor andere vrouwen waar ik zelf al veel aan gehad heb is: Bespreek je gevoelens met je partner. Houd het daarbij vooral bij jezelf. Geef aan hoe het voor jou is en voelt. Heb ook niet de illusie dat je de biologische moeder kunt vervangen. Ben je bewust van je eigen rol, want de rol van plusmama is er een van grote toegevoegde waarde.”

Liefs Liesbeth
www.kasperink.com