TOP

Krop je gevoelens niet op!

Krop je gevoelens niet op!

Roos Mitchell (31) woont samen met haar partner Stefan (43) in Helmond. Ze werkt als gastouder en ze runt een eigen coachingpraktijk. Haar specialisatie is scheidingscoach, gezinnen wel/niet samengeteld en persoonlijke ontwikkeling. Samen met stefan heeft ze twee dochters: Elize (12) en Sofie (7). Daarnaast is Roos plusmama van Bjorn (17). Hun twee honden en konijn maken het gezin helemaal compleet.

“Stefan en ik kennen elkaar al 16 jaar. Ik volgde een horecaopleiding en kwam als leerling bediening werken in het bedrijf waar hij ook werkte. Stefan werkte daar als als chef-kok. Als beginnende leerling keek ik op tegen mensen in een leidinggevende functie, zoals Stefan. We raakten steeds vaker met elkaar aan de praat en na een paar maanden gaf Stefan aan dat hij meer voor me voelde dan collega’s. Ik hapte niet meteen. Er ging namelijk van alles door mijn hoofd. Ik was toen pas 16 en hij 26 en ik wist dat hij een zoontje had en dus ook een vrouw die altijd in zijn leven aanwezig blijft. Ik vroeg me echt af hoe dat dan allemaal moest gaan.”

Bagage
“Ik vond het heel spannend dat Stefan al een kind uit een eerdere relatie had, maar ik stelde me er wel voor open. Ik kom zelf uit een gezin met een turbulente achtergrond en kom, als het op levenservaring aankomt, niks te kort. Nu ben ik blij met al die bagage, want ik weet zeker dat me dit goed van pas is gekomen. Zeker in het begin.”

Ruimte
“Uiteindelijk heb ik me laten verleiden en zijn we toch met elkaar gaan daten. Na een paar maanden heb ik kennis gemaakt met het zoontje van Stefan, die toen anderhalf was. Ik heb vanaf het begin meteen laten weten dat ik vond dat zijn zoontje op de eerste plek moest komen en we hem ook de ruimte moesten geven die hij nodig had. Het ging eigenlijk vanaf het begin al heel goed. Ook met de moeder. “

Overtuigd
“Ik heb een druk huishouden, maar ik doe het allemaal heel graag. Gastouder ben ik al sinds 2010 met heel veel liefde en plezier. Met mijn coachpraktijk ben ik gestart in 2017. Ik heb een opleiding tot scheidingscoach gedaan, dit omdat Stefan en ik ook 4 jaar uit elkaar zijn geweest. Ik wilde zo graag mensen verder helpen die in een scheiding terechtkomen met kinderen.  Ik ben er van overtuigd dat ik niet alleen door mijn opleiding, maar ook door mijn eigen ervaring mensen kan helpen. Naast het feit dat ik zelf 4 jaar uit elkaar ben geweest, ben ik als kind ook opgegroeid in een samengesteld gezin met alle ups en downs.”

Fijn
“Mijn doel is ook om gezinnen te helpen en ondersteunen waar ik kan. Het is een totaal plaatje, geen éénrichtingsverkeer. Ik hoor en zie veel mooie dingen en dat is fijn! Maar helaas zie en hoor ik ook nog veel dingen die beter kunnen als mensen daar de juiste hulp, adviezen etc. bij krijgen. Mijn grootste wens is dat ieder samengesteld gezin / gescheiden gezin een mooie nieuwe toekomst op kan bouwen met alle liefde die ze in zich hebben.”

Waardevols
“Aan mensen die in een scheiding liggen of deel uitmaken van een samengesteld gezin wil ik zeggen; praat over je gevoel. Doe dit met je partner, mensen in je omgeving of een professional. Krop je gevoelens niet op tot je geen andere uitweg meer ziet dan weggaan. Het leven in een samengesteld gezin is hard werken, maar ook iets heel moois en waardevols.