TOP

Jolien Witsmeer

Jolien Witsmeer

Ik ben Jolien en 34 jaar. Ik heb 3 zussen: 2 oudere en 1 jongere. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik nog heel jong was, dus wij waren heel lang met 5 meiden thuis. Je kunt wel raden hoe dat soms ging. Ik heb een dochtertje van 2 jaar oud. Haar naam is Robin. Ze is echt een geweldig vrolijk meisje, super nieuwsgierig en ze kletst de hele dag door. Naast mijn werk, wat ik ontzettend leuk vind om te doen, reis ik héél graag! Onze reizen naar Japan, Schotland, New England en IJsland ga ik dan ook niet snel vergeten.

Loyaal
Als kind van gescheiden ouders weet ik wat ruzies (over geld) met een kind doet, maar ook welke weerslag het op de ouders zelf heeft. Ruzie en slechte of helemaal geen communicatie wil je als kind niet want hierdoor krijg je het gevoel dat je moet kiezen tussen je ouders. Maar dit kan helemaal niet, want je bent 50% van ieder en daarom loyaal aan beiden! Allebei de ouders zijn dus belangrijk voor de ontwikkeling van een kind.

Mensen helpen
Als dan toch besloten is dat het beter is om uit elkaar te gaan, is het zó belangrijk dat wanneer er niet meer samen geleefd wordt, er nog wel goed met elkaar verder geleefd wordt. Om hierbij te kunnen helpen ben ik rechten gaan studeren en ben ik cum laude afgestudeerd in het familierecht. Ik heb eerst 7 jaar als familierecht-advocaat gewerkt en haalde veel voldoening uit het verder kunnen helpen van mensen in een periode van een scheiding die veel onzekerheid en verdriet meebrengt. Het werk als advocaat vraagt alleen veel meer dan alleen deze mensen helpen. Dit paste niet bij mij en daarbij had ik moeite met de hoge kosten.

Uitdaging
In 2017 ben ik daarom als jurist bij de rechtbank gaan werken. Daar houd ik mij dagelijks bezig met alimentatie volgens de nieuwst geldende alimentatieregels en inmiddels bereken ik alweer bijna 10 jaar met heel veel plezier alimentatie. Want waar alimentatie voor de meeste mensen te complex en niet leuk is, vind ik het steeds weer een uitdaging om de juridische en financiële puzzel te maken, passend bij een specifiek en unieke gezinssamenstelling.

Bijdrage leveren
Toen Irma van plusmama.nl een oproep deed voor haar online magazine: HALLO PLUSMAMA, wilde ik daar heel graag een bijdrage aan leveren. Binnenkort verschijnt het magazine online, waarin ik je meer vertel over alimentatie. Wil je nu al meer weten over mij? Kijk op: passend-overleg.nl

Jolien