TOP

Jolien Peters

Jolien Peters

Jolien Peters (32) woont samen met Ruud. Hij heeft een zoon (6) en een dochter (9) uit een eerdere relatie. Elke dinsdag en vrijdag en om het weekend zijn de kinderen bij Jolien en haar vriend en vormen ze een samengesteld gezin.

“Toen ik kennismaakte met mijn vriend op Pinkpop sloeg de vonk over. Daten met een papa had niet mijn voorkeur, maar gezien mijn leeftijd wist ik dat de kans groot was iemand tegen te komen die al kinderen had. Ook mijn omgeving liet duidelijk weten: ’Ben je bewust waar je aan begint!’ Daarnaast stond mijn moeder er ook niet om te springen. Ze schrok ervan toen ik over Ruud en zijn kinderen vertelde, maar dat was van korte duur.”

Een klik
“Vanaf het eerste moment dat ik zijn kinderen ontmoette was er een klik. We zijn tijdens onze eerste kennismaking iets leuks gaan doen. Hun moeder kende ik al van vroeger. Na de eerste kennismaking met de kinderen ben ik meegegaan om de kinderen naar haar te brengen.”

Nooit saai
“Wat ik echt heel leuk vind aan de kinderen is dat ik veel tijd met ze door mag brengen. Ik probeer ze iets waardevols mee te geven. Dat wat ik weet, en met kinderen is het ook nooit saai!”

Steeds makkelijker
“Wat ik een uitdaging vind is mezelf een beetje afzijdig houden. Dit lukt me niet altijd. Ik wil dat ze naar mij luisteren en doen wat ik vraag of wens, en aan de andere kant wil ik me aanpassen aan hun gezinscultuur die er voor mijn tijd was. Een andere uitdaging vind ik om naast de kinderen ook elkaar genoeg aandacht te geven. Gelukkig wordt dit wel steeds makkelijker!”

Stukje onzekerheid
“Ik wil heel graag meeschrijven aan het magazine: HALLO PLUSMAMA. Zoekend naar herkenning kon ik dit, toen ik pas deel uitmaakte van het samengestelde gezin, niet vinden. Na het lezen van het boek: ‘Plusmama ben je niet, dat word je’ vond ik dit stuk herkenning wel. Super fijn om te lezen en te weten dat ik niet alleen in dit schuitje zit en er zoveel vergelijkbare situaties zijn. Ik wil dan ook heel graag mijn verhaal met andere vrouwen delen. Met de hoop dat ik andere een eindje op weg kan helpen en een stukje onzekerheid kan doen laten verdwijnen.”

Liefs Jolien