TOP

Irene Snackers

Irene Snackers

Irene Snackers (43) woont samen met haar vriend, zijn zoon (19) en hun dochter (6) in Kerkrade. Ze is de oprichtster van: Samen een gezin. In haar coachingspraktijk verbindt en begeleidt ze samengestelde gezinnen. Als ervaringsdeskundige en expert is ze voor deze gezinnen van grote toegevoegde waarde. Daarnaast helpt ze mensen ook om zich bewuster te worden van wie ze zijn en hoe ze kunnen leven vanuit hun essentie.

“In 2011 ontmoette ik mijn vriend. Aangezien hij een zoon had uit een eerdere relatie kreeg ik er van de een op de andere dag een kind in mijn leven bij. Wat dat betekende heb ik destijds enorm onderschat. Ik heb me vaak verdwaald gevoeld in het woud van emoties die dit met zich meebracht. Zoeken, proberen, vallen en weer opstaan werd onderdeel van mijn dagelijks leven, en dat allemaal omdat ik mijn vriend zo ontzettend lief had. Ik heb me vaak afgevraagd of het niet beter en makkelijker was om te vertrekken, terug naar de veiligheid van het single leven dat ik kende. En toch wilde ik de liefde niet opgeven. Gedurende de jaren verschenen er gelukkig steeds meer lichtpuntjes aan de horizon. Het samen stap voor stap zoeken en bouwen werd beloond. Uiteindelijk creëerden we een plek voor ons allemaal met als grootste cadeau de geboorte van onze dochter en zusje Maud.”

Mijn hart achterna
“In 2016 besloot ik mijn baan op te geven en mijn hart te volgen. Het starten van mijn eigen praktijk waarbij ik samengestelde gezinnen wilde gaan begeleiden, voelde dan ook als een logische keuze. Uit ervaring weet ik wat de valkuilen en uitdagingen zijn die het vormen van een samengesteld gezin met zich meebrengt. Deze levenservaring, aangevuld met diverse opleidingen, geeft mij een mooi fundament waarmee ik anderen inzichten en handvatten kan geven die ik zelf destijds graag had willen hebben. Naast consulten houd ik regelmatig informatiebijeenkomsten en heb ik wekelijks een (gratis) telefonisch ‘vraag-maar-raak’’ uur.”

De waarde van hulp
“Voor mij betekent hulp zoeken, als je ergens in je leven vastloopt, iets positiefs. Als mens geef je hiermee vorm aan je wens om iets te veranderen. Ik vind het moedig dat je durft te kijken naar wat er gebeurt en wat anders kan. Het is fijn om te ervaren dat steeds meer ouders en stiefouders deze stap durven te zetten. Dat ze bereid zijn te kijken en te leren naar wat er nodig is om een stevig fundament te bouwen. Een samengesteld gezin is echt anders dan een kerngezin en deze dynamiek doet iets met je als mens. Ik help mensen een basis te vormen, zodat iedereen die deel uitmaakt van het samengestelde gezin zijn plek gaat vinden en er meer rust, ruimte en plezier kan ontstaan. Dit gun ik iedereen.”

Speciaal plekje
“Meeschrijven aan het magazine HALLO PLUSMAMA helpt me bij mijn missie om zoveel mogelijk samengestelde gezinnen te helpen. Ik houd ervan om mensen te zien groeien. Daarbij heb ik een speciaal plekje in mijn hart voor samengestelde gezinnen.”

Liefs Irene
www.sameneengezin.nl