TOP

Ik zag alle clichés waarheid worden!

Ik zag alle clichés waarheid worden!

Rebecca (28) kreeg op haar 23ste een relatie met haar vriend, die op dat moment een zoontje had van 1 jaar oud.

“Ik was helemaal niet bezig met kinderen en ben achteraf gezien te makkelijk in onze relatie gestapt. Ik dacht er gewoon niet over na. Misschien dat dit ook te maken had met mijn leeftijd. Inmiddels zie ik het zoontje van mijn vriend als een cadeautje, evenals mijn ouders die hem vanaf de eerste dag hebben geaccepteerd.”

Geen pretje
“In het eerste jaar zag ik alle clichés waarheid worden. Je kunt me dan ook beter de vraag stellen waar ik niet tegenaan liep! Zo mocht het zoontje niet komen als de vader en ik samen waren. Een jaloerse ex; wat ik ook probeerde om een band op te bouwen er was alleen maar tegenwerking. De strijd tussen de ouders waar je als plusmama alles van meekrijgt. Het opvoeden van een kind dat biologisch niet van mij is, en waarbij ik heel voorzichtig was om me niet te veel te hechten, want stel je voor dat mijn vriend en ik weer uit elkaar zouden gaan? Nee, dat eerste jaar was zeker geen pretje.”

Meer begrip
“In het eerste jaar was ik op zoek naar meer begrip voor mijn situatie. Daarnaast had ik mezelf meer voorbereiding gegund, want ik had echt geen idee waar ik aan begon. Ik snap dat het niet eenvoudig is je voor te bereiden, aangezien elke situatie weer anders is, maar toch.”

Grootste verandering
“Sinds 5 jaar vormen we een samengesteld gezin en als bekroning op onze liefde zijn we 2 jaar geleden de trotse ouders van een dochtertje. De grootste verandering daarin voor mij is dat we nu samen kunnen beslissen over een kind en onze liefde kunnen delen. Mijn bonuszoon vindt het geweldig en helpt ook heel goed mee als het om zijn zusje gaat.”

Rozengeur en maneschijn
“Het is echt geen rozengeur en maneschijn plusmama zijn, en het blijft zoeken naar een weg met vallen en opstaan, maar ik ben blij dat we zoveel liefde voor elkaar voelen. Ik kan beginnende plusmama’s dan ook alleen maar zeggen: Blijf jezelf, verander niet voor een ander en geef de liefde die je te geven hebt!”