TOP

Hoe ging ik dit redden?

Hoe ging ik dit redden?

Opgegroeid in Raalte (OV) woon ik sinds mijn 15e in Noord-Holland. Mijn ouders gingen uit elkaar toen ik 1,5 jaar was. In de weekenden gingen we vaak naar mijn oma om te logeren. Achteraf begrijp ik waarom. Mijn moeder wilde graag op stap. Zelf vond ik het fantastisch bij mijn oma. Bij haar keek ik de Disney dvd’s, die we thuis niet hadden. Ook kon mijn oma, in mijn beleving, beter koken dan mijn moeder. Toen ik 13 jaar was kreeg mijn moeder een nieuwe relatie. Twee jaar lang reisden we heen en weer totdat we op een maandagochtend een ongeluk kregen in de buurt van Schagen. Vanaf dat moment bleven we in Schagen.

Vanaf dat moment kwam ik ook in een voor mij compleet andere wereld terecht. In Raalte zat ik op een christelijke school. Elke ochtend kregen we eerst een halfuur les uit de bijbel, en er waren maar weinig klasgenoten die een grote mond hadden. In tegenstelling tot in Schagen. Het was een cultuurshock voor me, waaraan ik me snel moest aanpassen.

Hoe ging ik het in mijn eentje doen
Uit mijn eerste relatie, werd op mijn 23ste mijn dochter geboren. De relatie hield echter geen stand, ondanks mijn poging onze relatie te lijmen. Daarnaast vroeg ik me af hoe ik het in mijn eentje financieel moest redden. Uiteindelijk kwam ik een ex uit het verleden tegen en kreeg ik ook met hem een dochter. Nog steeds zoekende naar mijn weg hoe ik het allemaal moest gaan doen, kwam ik gelukkig in aanmerking voor een eigen plekje. Een appartement met 1 slaapkamer, 40 km verderop. Niet ideaal, omdat ik nu mijn oudste dochter moest missen. Uiteindelijk heb ik het gered, en heb ik daar toch een mooi plekje voor mezelf kunnen creëren, waar ik sterker door ben geworden en ben gaan inzien dat ik niemand nodig heb.

Ander leven
Ondanks het feit dat ik in het begin echt elk dubbeltje moest omdraaien, was het de vrijheid die het me opleverde meer dan waard! Anderhalf jaar ben ik alleen geweest tot ik besloot mezelf in te schrijven op Tinder. Na een paar weken appen, durfde ik het aan om af te spreken en inmiddels hebben we al een paar jaar een relatie. Mijn vriend heeft ook een kind uit een eerdere relatie, maar dat is voor mij geen probleem. Sterker nog, ik heb er juist op gezocht. Een man, die al kinderen heeft weet dat het een heel ander leven is met, dan zonder.

Samengesteld gezin
Mijn vriend en ik kozen allebei bewust voor een persoon, die anders was dan de ex. Ondanks dat we veel overeenkomsten hebben liepen we na verloop van tijd toch tegen de nodige uitdagingen aan. Ik wilde heel graag weten hoe we er samen een fijn samengesteld gezin van konden maken.
Na een masterclass was ik zo enthousiast dat ik er nog veel meer over wilde weten. Inmiddels niet alleen meer voor ons gezin, maar vooral in de hoop dat ik anderen hier ook mee kan helpen.

Meer weten?
https://sorayawielink.nl/