TOP

Gewoon doen!

Gewoon doen!

Esther (41) leerde haar vriend kennen op de middelbare school. Uiteindelijk raakten ze elkaar uit het oog, tot 4 jaar geleden toen ze elkaar opnieuw tegenkwamen.

“Ik wist al dat hij kinderen had en ik stond er eigenlijk niet bij stil wat dit betekende. Ik was verliefd op hem! Voor zijn tijd heb ik ook relaties gehad, maar daar zijn geen kinderen uit voortgekomen. Ik kan me de dag dat ik zijn kinderen ontmoette nog goed herinneren. Het was voor ons allemaal een spannende dag. Ik stelde hem voor aan mijn moeder en hij mij aan zijn kinderen. Zijn ouders waren daar ook bij en aangezien ik hen al kende, maakte dit de situatie iets makkelijker voor me.

Goed
“Met de kinderen klikt het heel goed. Ze zijn nu 8, 10 en 11. In tegenstelling tot veel andere vrouwen die deel uitmaken van een samengesteld gezin heb ik niet te maken met een ex. De moeder van de kinderen is namelijk overleden.”

Botsen
“Er zijn dagen dat ik het allemaal niet zo makkelijk vind. De kinderen zorgen soms voor spanningen in onze relatie, doordat we allebei onze eigen kijk op de opvoeding hebben. Dit kan wel eens botsen. Net als in iedere andere relatie waar kinderen zijn eigenlijk. Ook zijn er dagen dat ik ze verwens, maar ik zou ze toch nooit meer willen en kunnen missen!”

Natuur
“Dat er nu kinderen in mijn leven zijn vind ik heel leuk. De liefde die ik van ze krijg en daarnaast zorgen ze voor sfeer en warmte in huis. Zelf twijfel ik of ik ook kinderen wil. Aan de ene kant denk ik het is goed zo en aan de andere kant ook weer niet. Toch hebben we er niks over te zeggen, want ook de natuur moet mee willen werken.”

Genieten
“Ik prijs mezelf gelukkig met wat ik nu heb. We hebben al veel mooie momenten samen meegemaakt als gezin. Het zit hem vaak in de kleine dingen waar we zo intens van kunnen genieten. Het maakt voor mij echt geen verschil om deel uit te maken van een samengesteld gezin, misschien maken we dat met zijn allen soms ook te groot. Ik zeg: Gewoon doen!”