TOP

Geschreven columns

Door de jaren heen leerde ik mezelf af verwachtingen te hebben als het gaat om de liefde of vriendschappen. Het maakt het voor mezelf een stuk makkelijker!Lees nu mijn column van mei in Voilá: Het maandelijks magazine bij De Limburger.

“Ik heb geen zin in school vandaag.” Met die woorden stapt de oudste uit bed. Ik weet dat ze van mij een reactie verwacht. Daar ken ik haar inmiddels lang genoeg voor. “En waarom dan niet?”, vraag ik.Lees nu mijn column van april in Voilá: Het maandelijks magazine bij De Limburger.

De temperatuur stijgt, de vogels fluiten er vrolijk op los en de eerste groene knoppen zijn ontloken. Voor de kinderen eenmooi geschenk, waardoor zij, na schooltijd, lekker buiten kunnen spelen. Lees nu mijn column van maart in Voilá: Het maandelijks magazine bij De Limburger.

Al weken galmt de songtekst van Unity- ‘Best Friends’ bij ons door het huis. Voor het overgrote deel in onze hal. Hier hebben we namelijk het beste geluid, zo concludeerden de meiden. Lees nu mijn column van februari in Voilá: Het maandelijks magazine bij De Limburger.

Hoe gaan we het dit jaar doen? Een vraag die we elkaar normaal niet hoeven te stellen, want we doen het, zolang als ik leef, ieder jaar hetzelfde. Lees nu mijn column van december in Voilá: Het maandelijks magazine bij De Limburger.

Soms word ik overvallen door angst. Dan denk ik bij mezelf, waar ben ik in godsnaam aan begonnen? Ik heb mezelf met mijn leven als plusmama in de kijker gespeeld. Lees nu mijn Column van november in Voilà: Het maandelijks magazine bij De Limburger.

Ik wrijf de slaap uit mijn ogen. Naast me een lege plek. Mijn man is er alweer vandoor om bergen werk te verzetten. In huis is het stil… muisstil. Ik weet dat dit zo weer anders kan zijn. Lees de Column van oktober in Voilà: Het maandelijks magazine bij De Limburger.

Och wat was ik gelukkig. Gelukkiger dan dit bestond niet. Het was dan ook als een donderslag bij heldere hemel toen het dertigersdilemma toesloeg, daar op die mooie plek in het zuiden van ons land. Lees de Column van september in Voilà: Het maandelijks magazine bij De Limburger.