TOP

Eindelijk meidenspullen in huis

Eindelijk meidenspullen in huis

Toen Jolien (32) kennismaakte met haar vriend op Pinkpop sloeg de vonk over. Ze wisten allebei dat dit gevoel heel speciaal was. Je kunt je wel voorstellen dat ze elkaar na dat enorm leuke weekend vaker zagen.

“Mijn vriend vertelde tijdens onze ontmoeting direct vol trots over zijn zoon (5) en dochter (7). Daten met een papa had niet mijn voorkeur, maar gezien mijn leeftijd wist ik dat de kans groot was iemand tegen te komen die al kinderen had. Geloof me als ik zeg dat ik hier heel veel over nagedacht heb, maar ik was op slag verliefd en daarbij; ik ben gek op kinderen. Uiteindelijk heb ik het allemaal rustig op me af laten komen.”

Acceptatie
“Toen we zeker wisten dat de klik die we voor elkaar voelden ook blijvend was, heeft mijn vriend me voorgesteld aan de kinderen. We zijn tijdens onze eerste ontmoeting iets leuks gaan doen en ik voelde gelijk dat ook zijn kinderen me accepteerden.”

Structuur
“Na 11 jaar een relatie te hebben gehad en een leuk vrijgezellen leven kreeg ik, van de een op de andere dag, kinderen in mijn leven. Dit was wennen. Daar waar ik normaal gesproken elke dag met vrienden op stap was, maakte ik opeens deel uit van een gezin. Elke dinsdag en vrijdag, en om het weekend zijn de kinderen bij ons. Niet alleen voor ons, maar ook voor de kinderen heel fijn om te weten welke dagen ze bij papa en/of mama zijn. Persoonlijk denk ik dat deze structuur voor de kinderen heel belangrijk is. Nu weten ze waar ze aan toe zijn en hoeven ze papa of mama niet heel lang te missen.”

Meidenspullen
“Na 8 maanden zijn we gaan samenwonen. De dochter van mijn vriend was blij, want nu kwamen er eindelijk weer ‘meidenspullen’ in huis. Inmiddels ben ik ruim een jaar in hun leven en ze zien mij echt als hun ‘plusmama’. We zijn gek op elkaar. Als ze ergens mee zitten ben ik er voor ze. Daarnaast weten ze ook welke regels er bij mij gelden. Toch houd ik ook gepaste afstand. Ik voed de kinderen mee op, maar er is maar één vader en één moeder. De relatie met de moeder is gelukkig goed. We hebben contact met elkaar als het om de kinderen gaat en proberen zoveel mogelijk samen af te stemmen en te regelen. Ik vind het heel fijn dat dit zo is. Er is geen ruzie en dat is zeker voor de kinderen het belangrijkste.”

Toekomst
“Als ik terugkijk op de afgelopen periode is er niks wat ik anders zou doen. Ik besef me wel dat ik eigenlijk heel veel geluk heb gehad dat het meteen klikte met de kinderen. Nu ik twee kinderen in mijn leven heb twijfel ik of ik ze zelf ook nog wil. We laten het voorlopig dan ook nog een open vraag en zien wel wat de toekomst brengt.”

Vanzelf
In het begin was ik zoekende. Ik had niet veel mensen in mijn omgeving die me advies of tips konden geven. Ik heb vooral gehandeld op gevoel. Dat waarvan ik dacht dat goed was. Als ik een tip mag geven aan andere vrouwen die op het punt staan om deel uit te maken van een samengesteld gezin: Forceer niks als het om de kinderen gaat. Blijf vooral jezelf en probeer in het begin een beetje op de achtergrond te blijven. Ik weet zeker dat het dan uiteindelijk vanzelf loopt.”

Veel geluk!