TOP

Een relatie met hem en zijn kinderen

Een relatie met hem en zijn kinderen

Als iemand dit niet kon overkomen was ik het wel. Ik zou een liefdevolle man ontmoeten. Een gezin stichten en gelukkig samen oud worden. Zo kende ik dat van huis uit. Ik ben opgegroeid in een liefdevol gezin met een vader en een moeder. In mijn geval was mijn vader de belangrijkste man in mijn leven. Zeker in mijn kinderjaren.

“Ik wil je iets vertellen en ik voelde hoe mijn maag samentrok. Ik heb iemand ontmoet.”

Helaas heeft niet iedereen van ons een aanwezige vaderfiguur of een liefhebbende vader mogen ervaren. Dat is voor iedereen anders. Uit onderzoek  blijkt dat de relatie met je vader en moeder een sterke invloed heeft op je latere romantische relaties. Sterker nog: de mate waarin je als kind of jong-volwassene bevestiging kreeg van je ouders heeft diepgewortelde gedachten achtergelaten over hoe je op latere leeftijd relaties en liefde vormgeeft. En zo kan het zijn dat de relatie met je vader bepalend is voor de manier waarop je als volwassene naar potentiële liefdespartners kijkt.

Bij mij was dat dus die van het traditionele gezin. De manier hoe je hier naar kijkt geldt zowel voor mensen met een gezonde vaderband, als voor mensen die een afwezige of gebrekkige vaderband (hebben) ervaren. Mijn idee van een traditioneel gezin kwam abrupt tot een einde. Ik ontmoette een nieuwe liefde. Een man met kinderen. Een papa! Dit is mijn verhaal.  Meer lezen? Duik in mijn boek en je gaat jezelf zeker weten herkennen.