TOP

Danny Vanneer & Patricia Paasen

Danny Vanneer & Patricia Paasen

Patricia Paasen (40) en Danny Vanneer (46) wonen samen in het zuiden van Limburg, in de plaats Brunssum. Met de dochters van Patricia: Lisa (15) en Anne (13) en de dochters van Danny: Sarah (15) en Sophie (13) vormen ze sinds 2013 een samengesteld gezin. Ook hun trouwe viervoeter Vino maakt daar deel vanuit. Voor het online magazine: HALLO PLUSMAMA schrijven ze over hun leven als gezin.

Grappig
Patricia werkt als sociaal pedagogisch werker in de kinderopvang Human Kind. In haar vrije tijd gaat ze graag fitnessen en uiteten met vriendinnen. Ze komt uit een gezin van drie. Ze is de jongste en heeft twee oudere broers met wie ze het goed kan vinden. Ook haar ouders zijn erg geliefd bij haar en alle meiden. Vrienden omschrijven Patricia als: extravert, sociaal, grappig en zorgzaam.

Nieuwe uitdagingen
Danny is zelfstandig ondernemer van HEER & HUIS. In zijn vrije tijd gaat hij graag fitnessen en voetballen met vrienden. Samen met Patricia geniet hij van het Bourgondische leven. Danny heeft nog een jongere broer en is opgegroeid bij zijn ouders, die in 2004 uit elkaar gingen. Vrienden omschrijven Danny als: introvert, sociaal, ondernemend en altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen.

Met zijn allen
“Als buitenstaander ziet ons leven misschien er misschien uit als een ‘sprookje,’ maar het gaat niet altijd van een leien dakje. De meiden kunnen het onderling heel goed met elkaar vinden. Dit vanaf het eerste moment dat ze elkaar ontmoetten. Daar zijn Patricia en ik natuurlijk heel erg blij mee. Als ouders kun je namelijk nog zo verliefd op elkaar zijn, maar als het tussen of met de kinderen niet klinkt, wordt de liefde een lastig verhaal. We vinden het belangrijk dat iedereen zijn eigen ding kan doen. Op zaterdag is dit bij ons het geval. Ieder gaat zijn eigen weg. Dit in tegenstelling tot de zondag. Dan gaan we altijd iets met zijn allen doen. Daar genieten we heel erg van. Mijn meiden; Sarah en Sophie, zijn er om het weekend en ik wil dan ook zoveel mogelijk tijd met ze doorbrengen. De meiden vinden dit ook altijd erg gezellig!

Aandachtspunt
We zijn heel blij dat we elkaar hebben leren kennen en dat het allemaal zo goed klikt onderling. Toch zijn er ook moeilijke momenten. De kinderen maken deel uit van meerdere huishoudens. Elk huishouden heeft zijn eigen regels. Ik vind het bijzonder om te zien hoe de kinderen hiermee omgaan en zich hiernaar schikken. Natuurlijk hebben ze wel even wat tijd nodig, om te schakelen, als ze weer bij ons zijn. Persoonlijk vind ik het soms lastig, dat ik niet de biologische vader van de twee meiden van Patricia ben, en te zien hoe zij en ik er andere regels op nahouden. Ik ben strenger in de opvoeding dan Patricia en dat kan wel eens botsen. Ik vind het belangrijk dat we ons meningsverschil dan ‘uitvechten,’ buiten de kinderen om. Naar de kinderen toe is het belangrijk dat we ondanks deze verschillen, dezelfde regels hanteren. Op die momenten merk ik heel goed wie de biologische ouder is voor de kinderen. Zij kiezen altijd partij voor de eigen ouder. Dit blijft voor Patricia en mij een aandachtspunt. Ondanks dit mogen we echt niet klagen en prijzen we ons heel gelukkig met het mooie gezin dat we met zijn zessen vormen. Sorry, zevenen….ik wil onze trouwe viervoeter Vino niet te kort doen.”

Danny & Patricia