TOP

Brenda de Bloois

Brenda de Bloois

Brenda (42) is getrouwd met Niek (39) en mama van Roos (17 jaar) en Thijs (14 jaar). Eén weekend in de twee weken zijn de kinderen bij hun biologische vader. In het dagelijks leven is Brenda werkzaam als coach voor haar eigen bedrijf “Add Confetti”. Naast het coachen, gericht op personal coaching en samengestelde gezinnen, ondersteunt ze andere ondernemers bij uiteenlopende werkzaamheden. “Alles op het gebied van marketing, communicatie, styling en administratie vind ik een uitdaging, en uitdagingen pak ik graag met beide handen aan. Het uiteindelijk doel is dat ik mensen rust wil bieden, zodat er ruimte komt om dat te doen wat ze willen doen….Add a litlte Confetti to each day!”

Confetti
“Voor wat betreft die confetti, zo zie ik ons als samengesteld gezin ook. Mijn man kreeg er van de één op de andere dag twee kinderen in zijn leven bij. Een bewuste keuze weliswaar toen hij voor mij koos, maar je weet pas wat het is als je het zelf ervaart. Zo veranderde zijn leven 180 graden en ging hij in plaats van stappen in het weekend mee naar de dierentuin. Gelukkig heeft hij dit tot nu toe heel positief ervaren. Sterker nog, hij is dankbaar voor het feit dat hij dit mee mag maken! Gelukkig denken mijn kinderen daar net zo over. Ze zijn gek op hem. Niek voegt iets toe aan hun leven, dat ze anders nooit hadden geweten of mogen ervaren. Voor mij is ons samengesteld gezin dan ook geslaagd. Dit betekent niet dat het elke dag een feest is, dat kan natuurlijk niet. Soms is het keihard werken en gaat het niet helemaal vanzelf. Toch is het vooral heel erg leuk en juist daar wil ik graag over vertellen.”

Eén tip
“Door mijn eigen ervaring en door de coachingsessies met vrouwen die deel uitmaken van een samengesteld gezin wil ik alvast één tip meegeven. Op het moment dat je niet meer met je ex-partner samenwoont, kan het zijn dat er iets voorvalt als het om de kinderen gaat. Denk hierbij aan het behalen van een diploma, het maken van een reis, samenwonen etc. Wat ik mezelf dan afvraag, is of je het waard vindt om in discussie te gaan met een eventuele escalatie tot gevolg? Je bent uit elkaar en iedereen voedt de kinderen op naar zijn of haar beste kunnen. Dat daar verschillen in zijn, is onvermijdelijk. Bijna altijd is het antwoord dan ook: Nee. Laat los waar je geen invloed op kunt uitoefenen, maar zorg wel dat de belangrijkste normen en waarden overeenkomen.”

Trots
“Om me voor te stellen heeft Irma mij gevraagd om de kinderen een omschrijving van mij te laten geven. Ik kan je vertellen dat ik daar best trots op ben! Volgens de kids ben ik; hip, vrolijk, beetje gek, grappig, lief en ‘last but not least’ geef ik de kinderen het gevoel dat ze zichzelf mogen en kunnen zijn!”

BrendaAdd a litlte Confetti to each day!
Brenda

www.addconfetti.nl