TOP

Angela van Dinther

Angela van Dinther

Angela van Dinther (36) heeft een eigen praktijk: ’Gelukkig jezelf’. In haar praktijk voor psychodynamische therapie & coaching helpt ze veel stiefouders en samengestelde gezinnen verder op weg. Angela leidt een druk bestaan, want naast haar eigen praktijk bestaat haar samengestelde gezin uit 4 kinderen. 

“We hebben een heel huis vol. Samen met mijn vriend Pieter heb ik een zoontje Xaf (2). Daarnaast hebben we aan beide kanten co-ouderschap. Ik voor mijn oudste zoon Djoa (10) en Pieter voor zijn zonen; Sem (7) en Dax (6).”

De vonk
“Ik was net gescheiden toen Pieter in hetzelfde bedrijf kwam werken. Toen ook zijn relatie spaak liep kregen we meer contact met elkaar. We praatten veel met elkaar over onze scheiding en wat daar allemaal bij kwam kijken, tot op een dag de vonk oversloeg. Voor mij was het fijn dat hij al kinderen had. Sterker nog, ik was zelfs op zoek naar iemand met kinderen. Dit omdat deze persoon, naar mijn idee, dan ook beter zou begrijpen hoe het is om kinderen in je leven te hebben.”

Stukje gelukkiger
“De ene helft van de week werk in mijn praktijk en de andere helft ben ik moeder, stiefmoeder en partner. Ik houd echt van mijn werk. Het is mijn missie om iedereen een stukje gelukkiger zichzelf te laten zijn. Dus ook stiefouders, omdat ik uit eigen ervaring weet hoe het is om jezelf met vallen en opstaan een weg te banen door het leven als samengesteld gezin.” 

Steentje bijdragen
“Ik heb in het verleden vaker hulp gehad. Enerzijds omdat ik het nodig had, maar ook omdat ik het ontzettend boeiend vind om persoonlijke groei door te maken. Toen ik voor het eerst bij een psychodynamisch therapeut kwam, wist ik direct dat ik dit ook voor anderen wilde betekenen. Ik heb mijn carrière als online marketing manager opzij gezet en ben een opleiding gaan volgen om uiteindelijk mijn eigen praktijk te starten. Aangezien ik na mijn scheiding een goede vorm van hulp miste, ook toen ik stiefouder werd, richt ik me veelal op deze doelgroep. Het kan heel eenzaam zijn als je omgeving niet begrijpt waar je doorheen gaat. Begrijpelijk ook want je weet pas wat het is, als je het zelf meemaakt. Ik hoop dan ook een steentje bij te dragen voor iedereen die gelukkiger zichzelf wil zijn.” 

Aan de slag
“In mijn werk is het mijn missie om mensen een stukje gelukkiger zichzelf te laten zijn. Dit doe ik door veelal met het onbewuste te werken. Dit klinkt misschien wat wazig, maar dat is het niet. In jouw onbewuste zit alles opgeslagen. 95 % van alles wat je doet, doe je onbewust. Dus het is vaak geen bewuste actie om je niet fijn te voelen, of niet gewaardeerd te voelen. Ik ga aan de slag met de kern. Waar gaat het nu echt over? Wat zit er onder jouw ‘probleem’? Door daarmee aan de slag te gaan en mijn cliënten echt te laten voelen en ervaren, kan er echt iets veranderen. Dus geen uren praten, maar aan de slag!”

Het is oké!
“Tegen alle vrouwen die deel uitmaken van een samengesteld gezin wil ik zeggen: Het is niet erg als je worstelt. Het is helemaal oké. Geef jezelf de tijd om te wennen aan jouw nieuwe, soms hele ingewikkelde, rol. Gun jezelf ook deze tijd. Zorg goed voor jezelf en neem regelmatig tijd voor jezelf. Je hoeft niet alles goed te doen, je mag vallen en opstaan. Het hoort erbij.” 

Meer aandacht
“Ik hoop met mijn verhaal een bijdrage te kunnen leveren aan het magazine: HALLO PLUSMAMA en dat er meer aandacht komt voor stiefouders en samengestelde gezinnen. Daarnaast ben ik bezig met een onderzoek naar stiefouders, dus wil je meewerken? Laat het me weten en neem contact met me op!”

www.gelukkigjezelf.nl

Groetjes Angela